BVC

Idag har Freya tid hos BVC-läkaren kl 11, hon ska få 1 årssprutan, även om hon inte blivit 1 år riktigt än, men denna tid var den som passade oss bäst. Hoppas att jag kan promenera dit med vagnen, skulle verkligen behövas, å dessutom skulle de nog vara rätt så skönt åxå. Men, vi får se vad storasyster säger. Hon gillar ju att cykla. Iofs så kan ju hon cykla även om vi går, men hon tycker som att det är roligare om alla cyklar. Nu har jag ju t.o.m. skaffat en cykel till min sambo. För 50 spänn på loppis. Billigare blir de KNAPPAST! Enda "felet" med cykeln var att man måste byta framdäck p.g.a. punktering, så det var ju ingenting.

Freya fyller år på lördag, så jag ska vara å spana efter presenter till henne, några stycken små, billiga. Kanske nåt som hon kan ha som minne när hon blir äldre? mammas lilla prinsessa. Tiden går så fort.


Rubrik

Sitter här å sitter. Och väntar. Och väntar. Det är meningen att vi ska hitta på nå skoj idag, men min kära syster, men hon ligger fortfarande å sover å klockan är snart 11. Jag får myror i byxorna... Hoppas att hon vaknar snart iaf. orättvist med sovmorgon, tycker jag.

Midsommaren susade som sagt förbi. Skönt att det är över, tycker att det är en onödig helg. vet inte varför, men de känns som en ofrivillig paus i vardagen, menar, man gör ju som inget speciellt då. Man bara ÄR. Å det är ju inte så kul. Finns ju iofs såna som tycker att midsommar är supermysigt å superviktigt, men jag har som aldrig fattat dedär. Visst, vi har umgåtts med folk å haft mysigt, lagat god mat osv, men det är väl inget som säger att det är speciellt bara på midsommar? Sånt kan man väl göra mitt i veckan bara för att man vill? Nä, dedär med att de skulle vara nå speciellt, de går jag inte på. En av många anledningar att supa till kanske? Ja, jag vet inte det heller, för det kan man ju åxå göra när som hellst?

Vädret här är lite halvtrist. Det är osoligt, å så blåser det. 12,6 grader. Plusgrader. Det som är väldans positivt med att de blåser är att tvätten man hängt upp ute torkar väldans fort, den negativa konsekvensen av att tvätta mycket när de blåser är att det blir MASSOR med torr och ren tvätt att vika in i skåpena. Det finns baksidor på de mesta.

Har smått påbörjat iordningställandet av min loppis. Det är halvtrist. Kul sen när man kan öppna, men jag har inte så bråttom. Måste rensa färdigt allt skräp som man har. Finns ju alldeles för mycke skåp att gömma saker i, det är obra. Däremot skulle jag behöva hitta nån äckligt bra loppis/second hand-butik/återvinning för jag tycker att jag behöver en "ny" tvbänk å en "ny" taklampa till vardagsrummet. En "ny" matta skulle jag inte heller tacka nej till. Däremot så ska de hellst vara begagnat, det är mycke finare, mycke mera personligt. Mycke mysigare.

Nää, nu har jag suttit här å skrivit i typ 10 minuter, å kl är alltså över 11, undrar om den där systern ska vakna idag?

Å så var de kvällen.

Midsommar har susat förbi i rasande fart! Har spenderat denna dag med mina 2 barn å sambo. Sen kom Paloma å vi lagade massa god mat, käkade å drack nåt glas vin. Sen kom min bror+sambo å chattade lite. ALLTID lika trevligt! Nu ska jag gå å lägga mig å sova, för imorn ska jag röja ute i ladan å förhoppningsvis få ihop en loppis. Sen ska jag skriva ner våran säng inkl. madrasser, föra ut dom, åka till min kära mor å hämta våra "nya" madrasser, sen till pappa å gräva fram våran "nya" sänggavel/sängram. Det blir nog bra, dehär. Gonatt! 

Midsommar.

Glad midsommar, borde man kanske säga. Sitter med tv:n som bakrundsljud å funderar. Ja, jag vet. Jag borde tänka mindre, eller, mindre ofta. eller, mindre ofta på saker som är tråkiga att tänka på. Eller. Ja. Nåt sånt. Man vill ju inte gärna må på något annat sätt än bra, men ibland, så mår man faktiskt mindre bra. På olika sätt. Idag har jag funderat mycket över framtiden. Mest på MIN framtid när de gäller jobb bl.a. Inge kul att sitta å stressa upp sig över det, för let's face it, jag kommer ju inte ifrån att jag är outbildad, fattig å arbetslös. Gör dom egenskaperna någon lycklig? Nja, ingen vettig människa iaf. Så, nu kokar hjärnsubstanserna på höga grader för att försöka få mig att se ett ljus, ett slut på funderandet eller en lösning på allt. Hur ska jag göra? Vad ska jag göra? Å hur i helvete ska jag gå till väga? Dagarna som känns långa å långsamma susar egentligen förbi i en rasande fart, var är jag då? Vad gör jag istället för att hänga med? Man missar MYCKET. Jag har funderat på om mina "demens-symptom" beror på att jag inte har något jobb? Menar, om man inte kör med en bil, så laddar inte batteriet. Kan det vara så med den mänskliga hjärnan åxå? Använder du den inte till något vettigt på förtvinar den?

Onsdagen-dagen.

Nu är de så att jag har massor av mensvärk. Okul. Mycket okul. Har planer på att gå å lägga mig å sova. Vad händer imorn då?

I´m calling out to you again, wherever you are. 

Jo, just de, ja. Idag var jag ju till Haparanda med min lill-prinsessa, mamma å mormor. Wilma ville inte följa med, så hon stannade på Digitorum å jobbade lite istället. :)

Jag hittade suppersött tyg till sitsen på min kökssoffa. Så då var de bestämt vad jag ska göra imorn! :) Å så kanske plocka lite i köket åxå, börjar se skabbigt ut efter att jag inte vart hemma på en hel dag. :P

Nu ska jag vänta på att herr Alvedon totaldäckar mig. Gonatt.

Nu vart de ju lite ljusare såhär mitt i natten.

Ny dag, nya möjligheter. Har kollat 2 filmer ikväll. De lustiga var att båda två hade lite samma tema, nämligen "om du är kille, bete dig som ett svin för att få kvinnorna att falla för dig".  Men båda var bra, helt klart sevärda.

Först såg vi denna


Sen denna



Å som sagt. Sevärda båda två, men då gillar ju jag sånna filmer åxå.

Imorgon nångång på förmiddagen åker jag å kidsen till Haparanda med min mamma å mormor, dom skulle hämta nåt från Jysk, så vi hakar på. Kul å komma bort från Pajala en sväng, å dessutom kanske besöka en å annan loppis? DET gillar vi!

Funderar över vad vi ska hitta på till midsommar, nån idé? Inte Erkheikki-backen, tack. Kanske man skulle kocka ihop nåt kulinariskt? Hm...
Måste tillaga ett stycke kalkon imorn åxå. Fasen. Det hade jag glömt. Pip, pip.


Fade to black

Nääh, alltså, idag är jag sur. På så satans, pissigt dåligt humör så de finns fan inte. Å dåligt väder är de ute åxå, för mina kläder är då allt annat än dåliga. Usch å tvi. Tvi, tvi.

Jo, föresten. vi har ju ett kvarter här några meter bort där de bor ett gäng psykfall. Riktiga alltså, såna som har diagnoser å skit, inte vanliga puckon alltså. Inatt ca kl 00.20 så vaknar jag av att jag hör hunden morra å småskälla nere i hallen, å så hör jag nån som pratar. Jag vart lite halvrädd, väckte Matte snabbt å viskade "jag tror de är nån där nere". Han hoppade upp ur sängen å gick ner å hittade ett stycke tvättäkta psykfall som han vänligen men bestämt schasade iväg. Gubben tyckte att han skulle låna våran loppis-skylt. Så kan de vara att bo i Pajala. På Mikkovägen, nära hell-hill. Det finns f.ö. mycke "hell" här i byn. Hell-by. Kul.

Ska nog gå å fortsätta vara sur ett tag. Forska lite i att börja skola kanske. hoppas på inte alltför långa kötider, för nu har jag nog hittat vad jag vill bli. Man måste ju trotsallt se till efterfrågan åxå, å sitt eget liv. visst hade de varit kul att få arbeta som kock, men med småbarn så kan de bli lite knasigt med helger, sena kvällar osv. Men, jag hoppas som sagt på det som jag nu kommit på.

Du, de är de senaste!

Uppdatering från storstaden.
Vi har alltså varit här i 2 nätter nu, ja 2 dagar då åxå såklart. Vi åkte hit med buss, å har hittills umgåtts med lillasyster Pernilla och lillebror Ola å hans fästmö Emelie. Vi har hunnit besöka Kupan, vilket jag ansåg vara viktigast, å Wilma har fått besöka massa butiker där dom har "nya saker som ingen använt förut". Har jag månne skadat henne? Nåja, JAG är iaf nöjd, å det hoppas jag att Wilma åxå är. Freya har inte handlat så mycke, hon har mest vart sur för att hon varit tvungen att sitta i vagnen hela dagarna, det är ju så satans skitigt överallt så hon kan inte krypa en meter ens utan att bli svart. Ett undantag var Kappahl inne på Smedjan, sjukt rent! Så den butiken rekommenderas varmast för er som har barn som vill krypa runt lite. Dom blir iaf inte SÅ skitiga.
Det är skönt att vara borta hemifrån, å jag har inte börjat längta hem ännu. Dock kan jag känna att jag längtar till att de ska bli enkelt igen. Alltså, hem till egen säng med egna rutiner osv. Men absolut inte hem, det gör jag INTE. Skulle kunnat stanna här en längre tid, men tyvärr så går de inte, för det är för jobbigt att vara borta från dedär enkla. Jag är rätt slut redan nu, men de är de faktiskt värt! Jag har lärt mig att jag klarar de mesta själv, att jag inte är beroende av något eller någon annan, å de är rätt skönt att känna faktiskt, eftersom att jag för en tid sen trodde att jag hade förslappat mig själv i den frågan. Att jag liksom lät andra göra mitt liv lättare. Men så ska man/kan man inte hålla på, det blir ju fel i slutändan å man själv blir ju rädd för att göra något själv ÖHT. Men, I'm still strong! Fixar de mesta, å det är grymt skönt att veta.
Till nästa resa hit så tar jag med mig vanliga vagnen och mina träningsskor.  Eller bara mig själv å mina träningsskor.
Ska sitta här på stolen en liten-liten stund till, sen ska jag bege mig mot madrassen på golvet. Lite egentid måste man få som förälder. HA!
Gonatt.

Stolpar.

"Semester". Wilma & Freya & mamma. Luleå. Lillasyster. Lillebror. Shopping. Second Hand. Mat. To be continued...

Fasen så dålig jag är på att uppdatera.

Jag skulle vilja ha en ny, mera personlig design till min blogg, då kanske jag hade uppdaterat den oftare? Ska nog bli lite duktigare på de, speciellt nu när jag ska ha sommarlov med mina 2 underbara små flickor.

Men det får bli en annan gång, för nu MÅSTE jag verkligen gå å lägga mig så jag orkar upp imorn, Wilma ska ha skolavslutning som startar i kyrkan kl 9, därefter fika i skolan å sen jobb för min del. Jag tycker om att jobba, så de gör ingenting, men sen, efter jobbet DÅ ska vi mysa. Punkt slut.

Jo, så hojta till om du kan dehär med kådning av websidor, den enkla versionen. Annars är jag rädd att jag måste lära mig det åxå.

Gonatt.

RSS 2.0