Städ å sån jävla skit.

Då var nyårsafton här. Wilma är hos sin far å Freya ligger i vagnen å sover. Jag tvättar kläder å försöker göra allt för att städa upp efter julen å vår resa. Hatar dehär me tvätt å grejer, å att de alltid ska vara så jävla stökigt. Blä.

Nå, idag, eller ikväll rättare sagt så blir de nyårsmiddag hos grannarna, detta köttet som jag drömt om ett tag, å dagen till ära så har jag faktiskt köpt en flaska rött som jag tänkte smutta lite på. Hoppas de blir gott. :)

Man borde kanske gå å skala lite potatis?

Gott nytt år!

Kafferast

Har varit å handlat lite kläder idag, till barnen och mig själv. Jag gillar å handla när de är billigt. Väntar även på mellandagsrean som vi ska besöka när den nu drar igång. Ska bli kul...

Sitter för tillfället å dricker kaffe hos min svägerska, visst heter de så? Ungarna kutar omkring å leker, skönt. Det är vitt ute, snö i massor, de trodde jag faktiskt inte. :) Så vi får åxå en vit jul, haha till alla er som trodde att tomten inte skulle hitta hit.

GOD JUL!

Söder om polcirkeln.

Har fått sova ut ordentligt efter våran 19 timmars resa hit till Nynäshamn. Freya och Wilma sover fortfarande, vaknade nästan av mig själv å har t.o.m. hunnit ta en rätt lång dusch, klätt mig civiliserat å druckit en kopp te. Vi har än inte bestämt vad vi ska göra idag, men de blir väl en promenad runt här, så man inte dör bort i frisklufts-brist!

Ska gå å pula lite nu.

Terminator önskar GOD JUL med skrubbsår på knäna.

Sitter hos min mamma i Liviöjärvi å surfar runt lite. Fick Wilma å lillebror Jakob att leka lite med Freya. Ja, jag vet att små bebisar borde sova nu, men Freya är en sån bebis som har natt mellan kl 23 å kl 11 på dagen. Förutom igår, då somnade hon först vid kl 1 på natten, lagom kul. Men, vad gör man? Jag försökte minsann förklara för henne att kl var mycke, men de tror jag att hon struntade i. Det var helt enkelt torsdag kväll å natten var ung.

Fick ett släng av migrän igår, dessutom. Ja, fan vad jag ska ömka den där jävla migränen, jag vet, men de var faktiskt synd om mig. Jag är som alla vet jävligt hård annars(?!), men nu låg jag faktiskt å grät, så ont gjorde de. Ja, jag vet, SÅ JÄVLA synd om mig. Nu känns de hur som hellst bättre efter pillerknapring osv. Inga extrema mängder, har bara tagit om jag ansett att de behövts, typ 3 alvedom forte. 2 citodon å 1 diklofenak. På ett dygn, alltså. De är väl ändå okej? Om man tar hänsyn till att de är sällan jag käkar piller sådär allmänt.

However.

Nu är de endast 4 nätter kvar tills vi drar söderut, natten mot onsdag nästa vecka är de tänkt att vi ska besegra E4:an påväg mot Nynäshamn. Längtar. Hoppas bara att lillebror Ola vill följa med oss, de hade han behövt. Tycker jag alltså. :)

Har fått färdigt typ alla julklappar åxå, har en endaste liten klapp kvar, å den är i princip omöjlig. Får bli nåt från leksaksaffären, tror jag. Har inte bestämmt mig än, som sagt. Ska rådfråga modern min lite först. Det är alltså min lilla lillebror som jag klurar på. Han är en sån som önskar sig vissa saker, å skulle han inte få nåt av de han önskat, då får man minsann höra hur dåligt de är. Jag har dock redan förvarnat honom å sagt att jag inte har råd att köpa nåt StarWars-lego, eller nå samlarbilar från Cars-filmen. Jag kanske köper en låda plåster åt honom, å en tvål. Bara annars. De har jag funderat på nu innan jul, att köpa ett paket plåster till alla mina nära å kära. Det är ju iaf nåt som alla behöver nångång, om man inte råkar vara Terminator såklart, för han blöder väl inte? Fast de är klart, blöder man inte så är de ju tillåtet att ha plåster på skrubbsår åxå... Kanske till nästa jul?

Fick Freyas bilder från fotograferingen på öppnis idag, så himla söt unge, å ett leende fick fotografen visst ur henne. Stolt mamma är jag, till båda mina småbrudar såklart. Appropå de, så har Wilma avklarat första terminen i förskoleklassen. Hon tyckte att de var dumt att man inte fick vara i skolan fast de är jullov, för skolan är ju så kul! Knasig unge, jag gillade inte skolan riktigt, iaf inte mot slutet. Men, jag gick tydligen dit tillräckligt mycke för att få betyg i allt!

Nu kom mamma hem från sitt extraknäck som privatchaffis! Ska gå å språka med henne lite!


Skryt till förbannelse.

Tänkte bara skryta lite å visa upp pepparkakshöghuset som jag egoistiskt knåpade ihop tidigare idag. Wilma frågade inte bara en gång vad jag egentligen höll på med, å varför jag inte gör ett sånt papprkakshus som i kokboken, för de är finare. :) Jag kan väl inte göra som man SKA göra för engångsskull?!

Sen så försökte jag fota Freya i tomteluva, bara för att man SKA fota sina barn i tomteluva å önska alla en
GOD JUL!


Puss å kram.


Söndag!

Tänkte lägga upp en bild här på mig å mina fina barn, de är alltid roligare med bilder.

Update osv.

Ja, då var de dags att ytterligare en gång knåpa ihop senste nytt från vinterlandet. Här händer de grejer. Jag har då definierat just "grejer" som "allt som inte innefattar att sova".

I lördags passade vi på att avnjuta god mat, lagad av mig å Matte, i gott sällskap av familjen Pasma. Jag å karro badade utebastu utan ett enda barn, det var härligt. Man kunde liksom, sitta upprätt. Det är underskattat. pojkarna bastade efteråt å drack flera liiiiter med öl. Dålig stil. :)

Söndag innebar en t-o-r-resa Pajala-Korpilombolo för att få hem Wilma, eftersom vi vart bjudna på kalas hos lille herr Mäkitalo som fyllde 3 år, dagen till ära. Det firades med lite sång, massa paket å massa tårta, både i smårgås-form å i mera barnvänlig grädd-form. Det var sjukt gott, å så efterlängtat. Jag gillar kalas. Å till å me kaffet var sådär extra gott. Mira is the King of fika!

Tog en promenad idag, postade paket å kollade in Kupan som vanligt. Hittade några dyrgripar åt Wilma som hon ska få i julklapp.

Imorgon ska jag å Freya, A.K.A Sur-Freya, på Öppna förskolans julavslutning. De ska tydligen va tomte å grejer, lite fika kanske. De behövs. 

Sen är de åter ett besök hos Tandis. Näst sista besöket, ska fråga vad kalaset kommer att sluta på, kan vara trevligt att veta, såhär innan jul. De blir väl inga julklappar då, antar jag. Man borde fan få juldispans hos FTV. Jag ska be om de. Sista besöket är nu i veckan de med, minns inte vilken dag, bara. Sen hoppas jag så innerligt att mina tandnerver automatiskt lobotomerar sig så jag slipper känna eventuell smärta igen, för dendär institutionen är inget å leka med, de är dyrt. (No, shit?!)

Ska försöka dra en kort önskelista ur min äldsta dotter. Hon vill ju gärna ha allt som finns i leksakskatalogerna, men jag tänkte försöka be henne komma på en eller två grejer som hon önskar sig sådär extra "mest av allt mycke".

Nu ska jag gå å glo på TV, nått smaskigt ska man väl kunna zappa in. Kl är ju ändå 20. Bästa sändningstid.

RSS 2.0