Blödig kärleksförklaring till min Mats.



Hej.
Jag har kommit fram till att jag å min kära sambo har kilat stadigt i ungefär 4½ år. Det är ju helt underbart! De lustiga är att jag inte är less på honom, inte ens nästan! Jag blir bara mer och mer förälskad i honom ju mera tiden går, alltså, bättre än såhär kan de nog inte bli!


Jag älskar dig, det ska du ha jävligt klart för dig!

Puss.





Fuktig Fredag

JA, JA, JA. Jo... Idag är det fredag. Känns inte direkt som så, men jag ska inte klaga. Ska försöka hitta känslan.. Wilma ska på maskread-disco kl 18, hon ville att jag åxå skulle följa med, får se hur det blir. Vet inte riktigt vad jag ska klä ut mig till isåfall..

Näää, måste dricka lite vatten, man kan ju torka sönder annars.

Företagsamma kvinnor på Ikea

Efter en 2 dagarskurs i både "säljteknik" och mentorskap, så känns huvet rätt fullt.



I onsdags fick vi lyssna på en föreläsning om säljteknik med Håkan Forsström. OMG, vilken människa! Det var VERKLIGEN en upplevelse jag aldrig varit med om förut.
Kan verkligen rekommendera er att lyssna på honom om ni får chansen nån gång, för det handlade inte bara om att sälja, utan även om hur man "blir en bättre människa".





















Igår torsdag fick vi lyssna till en kvinna som heter Elisabeth Johnsson. Hon jobbar idag på Luleå Tekniska Universitet, LTU, och hon berättade en stor del av det som finns att berätta om mentorskap och betydelsen av att ha en mentor när man är egen företagare. En mycket inspirerande och spännande kvinna som jag kommer att komma ihåg.

Efter att kursen slutat styrde vi kosan mot Haparanda och Ikea. Jag inhandlade maskeradkostymer till Wilma å Vincent, 2 par NYA skor till mig, å så lite tjafs på Ikea, såklart. Men jag logar att jag sparade minst 200 kr på att vara snål, å de är ju bra. Många små bäckar för 5 kr slutar tillslut i ett helt hav för massor av kronor.

MEN det bästa men Ikea måste ju vara att man kan bli mätt där för inga pengar alls! 2 bitar pizza å en mjukglass för 15 kr! 5 kr styck, liksom. Det är ju helt vansinnigt. Nej, jag gillar Ikea. Mycket.

De var ganska stökigt när jag kom hem igår, så jag får ta tag i det idag. Men, men. Det är väl så när man åker på "semester". :D

Föresten, lillasyster kommer inte ihelg så jag måste hitta på nåt annat sätt att få mitt vardagsrum tapetserat på. Hm...


Jag ska alltså tapetsera med en tapet från Boheme.

Såhär ser min NYA tapet ut:



Å såhär ser den ut i en miljö:



Sen hur den ser ut hos mig, det återkommer jag som sagt med.

NU ska jag dricka kaffe.

LILA för att säga en självklar sak!

Idag ska jag bära något lila för att säga en självklar sak. Jag har valt en lila klänning som jag i somras lånade av min vän Emilia. Vi har tyvärr inte setts efter att jag lånade den av henne, så hon har inte kunnat få tillbaka den. Men om jag fattade henne rätt, så har hon inte saknat den heller. Tur för mig, då kan jag ju låna den idag åxå! Snälla Emilia...

Kl 10:30 ger vi oss av mot Övertorneå för en 2-dagars kurs! Jag, Desiré å Mira åker i ett lass. Jag gillar sånt här, att umgås med kvinnor som är smarta. Jag gillar föreläsningar å att ta in ny information som endast är bra för mig att ha i bakfickan! Idag och imorgon ska vi få lära oss att sälja våra produkter, hoppas att de blir så kul som de låter, har sett fram emot den här kursen sen jag fick reda på att den skulle vara, så mina förhoppningar är HÖGA! Å dessutom så ska vi få lyssna till den första manliga föreläsaren, å dessutom den enda schemalagda! Spännande. :D

Jo, jag målade ju lite i vardagsrummet, så här kommer ett bevis på att jag lever å att det är typ blått i vardagsrummet. Jo, jag vet, jag hatar blått, men dehär är ett undantag, pastellblått å turkost, å sånt.



Å de syns inte, men under den gråa tröjan har jag min lila klänning. Den är tyvärr ärmlös så jag var tvungen att dra nåt gammalt över mig för att inte riskera att frysa.

När lillasyster kommer på söndag ska vi påbörja tapetseringen, sen ska vi pimpa vardagsrummet. SEN ska jag komma med mera utförliga bevis på vår expertis. :P

Nu ska jag dricka kaffe, bara för att det är gott.

Tråkmåns-Martina

Usch vad jag är tråkig som AAAALDRIG uppdaterar. :D
Jag håller ju på å donar här hemma, ska fota å sånt när de blir klart. Puss puss.

Sjukhuset.

Nu har vi varit sjuka. Det började med att Freya fick feber på tisdag. Wilma hade ont i magen på onsdag å jag fick migrän på torsdag, d.v.s. igår. Fy fan alltså. Jag pallar att vara hemma med sjuka barn å t.o.m. vara lite småkrasslig själv, inga problem. Men med migrän, nej fy helvete!
Nu har jag iaf bunkrat upp med Ipren, tanten på Apoteket sa att det var en av dom receptfria tabletterna som funkar bäst. Hoppas på de åxå. Tydligen så är den speciella "migränmedicinen" hyffsat dyr, så Ipren för 51,50 kr passar bra för min plånbok som inte finns.

Jag bestämde mig iaf för att trotsa min sjukdom idag å gå ut på en lugn promenad för att få lite luft. Jävligt skönt, måste jag säga. Freya som en stund i vagnen. Vi var å spanade lite på kyrkogården en sväng, sa hej till faffa. Sen kollade vi in Kupan å Ann-Sofies loppis. Det blev några fynd.

Nu har Freya hittat ett paket blöjor som hon packar upp å kastar överallt. Spännande..

Wilmas skolfoton kom idag, hon är så fin, min Wilma. Å hon växer så snabbt! Vet inte om jag ska behålla alla foton, men jag får som lite ångest om jag ska behöva välja.. Ska fundera lite.



Lite snett kanske, men så fin.
Jag älskar mina barn.



Freya-bus imorse. Hon dansade t.o.m. lite. :D

Neeej, nu ska jag plocka undan lunchen, å klä på Freya för att gå å hämta hem storasyster.

Tidigt (?!) studentfirande.

Tänkte bara säga de, att om ni nångång får chansen att komma i kontakt med Newbody så se till att handla! Min bror går på gymnasiet och dom samlar in pengar till deras klassresa, så han kom å sålde strumpor till mig. Eller, dom har ju annat i den katalogen åxå, men strumpor behövde jag. Fick strumporna i lördags, 8 par ankelsockor för 150 kr, vilket innebär 18,75 kr per par. Det är ju inte dyrt för strumpor som dessutom är supersköna å SITTER PÅ PLATS! Jag har alldeles för många par ankelsockar som bara halkar runt å glömmer bort dess ursprungliga syfte, nämligen att sitta skönt på foten. Nej, de brukar sluta med att hälen halkat ner å biljat en bajshög just i hålfotsområdet.

De var de.

Jag kom just hem efter skola å dagislämning, sitter å väntar på att Desiré ska komma så vi kan ta den där promenaden som fått vänta alldeles för länge.

Dagen första roliga:
När jag kom med Freya till dagis så skulle dom stora barnen gå till badhuset, dom stod på led å höll i ett sånt där "inte-springa-bort"-rep. Fröken längst bak i ledet ropade nåt i stil med "alla barnen är ni klara", barnen skriker "jaaa". Fröken längst fram säger "jajjamänsan, fattas bara". Dom kör ramsan några gånger för att komma igång. När dom sen går iväg sjunger alla barnen "för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit stude-e-ente-e-en! fyfan va vi é bra". hahaha, så jävla bra. Fröknarna kollade på varandra å flinade lite. De måste vara sjukt kul att vara dagisfröken ibland. :D

Pys-mys.

Aj äm ån a michån. Du vet.

Hoff. Det håller på å pirrar i magen. Jag är nervös, men jag vet inte varför. Gaaah, kan de kanske sluta pirra nu? Jag skulle uppskatta det. Tack.

Nu är de så, att jag har tagit paus från att måla i ett par dagar, det behövdes. Men, imorn skall jag återigen bemästra konsten att måla möbler. Nån som vill ha nåt målat? Kom till mig, vet jag, jag är grym på att föra en pensel. Du vet.

Näääh, nu börjar de gå utför. Ska krypa ner i sängen med mina 2 prinsessor, inga pojkar i huset på hela veckan, bara vi 3. Jag gillart. Mycket.

Dagen mellan onsdag å fredag.

Idag har jag köpt frön. Såna som man äter, alltså. Jag har varken sytt eller målat, men jag har lite sug på att göra det. Dock är jag lite för trött för de just nu. Det blir nog bättre om några dagar.

Ska däcka Freya nu, samt fundera på hur Wilma skulle kunna ta sig till sin pappa imorn.


PS. Du har väl inte missat att gå in på PajalaTV? Klicka på bilden.


ARGH.

Idag vart jag full av förhoppningar. De gick en stund, sen blev jag paff. Arg. Snopen. Irriterad. Allt på en gång. Jag hatar folk som inte kan bete sig å tänka efter lite. HATAR. Å att dessutom inte kunna stå för att man gjort fel, utan istället hitta på saker?

Nej usch. De vart ingen torktumlare. Å vad jag är ARG. Tur att jag är såpass smart så jag fattar att inte slå ner folk hur som hellst. Fast jag borde nog ha gjort de, de hade känts myyyycke bättre.

Nu ska jag göra nåt.

Tygkassar



Jag antog en utmaning hos Krajamaja för ett tag sen. Hon utmanade sina läsare att sy 2 tygkassar var för att sedan skicka iväg dom till 2 andra som åxå antagit utmaningen. Detta är mitt bidrag, å jag blev faktiskt himla nöjd, även om min symaskin inte är den bästa.

Vill du åxå sy en egen kasse? Kika in HÄR


Sömnad

NU ska jag sy. Hoppas de blir bra. Bevis kommer när det är klart!

Vitrinskåp

Nu ska jag visa vad jag pysslat med. Å ja, jag tycker att det är jätteskoj! Å ja, jag vill visa upp mitt hemmapyssel! Å NEJ, jag bryr mig inte ett skit över om nån tycker att det är fjanteri, för jag vart SÅ NÖJD!



Före.



Efter.

En klar förbättring, eller hur? Å för att fjanta till det ÄNNU mer så har jag sprungit mellan köket å vardagsrummet för att fylla på mitt "nya" skåp.






Visst vart de BRA? Hehe, det är INTE mitt sista projekt, dock. De kommer upp "nya" make-overs snart.

Nu ska jag försöka varva ner å kanske gå å lägga mig.

-gonatt-


Vit.

Jag målar möbler. Fy så tråkigt det är. Ska lägga upp bilder här när det blir färdigt. Har lust att måla väggarna i vardagsrummet åxå, när man en gång håller på, liksom.. Men, vilken färg? Hm...

Utlottning hos Åsa

Hittade en utlottning hos ett stycke Åsa, kika in där och var med, men skynda, hon drar vinnaren imorn, måndag 11/10!



Klicka på bilden för att komma till utlottningen.


Söntag.

Sitter å myser med Freya i famnen. Det går dåligt att skriva, så jag ska ge fan i det.

ToTe kl 17, ohyes!

Tradera

Har spanat på mina Tradera-auktioner som jag lagt ut. Jag har lagt ut alla auktioner med en "gratis frakt vid köp nu", men få använder sig av de. Spännande att de hur många auktioner som kommer upp i mina köp nu-pris. :P Hittills är det en.

Puss

Befriande resa lider mot sitt slut.

Idag har de hunnit bli torsdag. Jag måste säga att denna vecka gått alldeles för fort. Jag älskar att umgås med min Wilma, det känns så enkelt å befriande! Vi har shoppat loss en massa, men jag önskar att vi hade kunnat handla ännu mera, för en enda gång i livet ska man väl få göra sånt åxå? Hur som hellst, jag ångrar verkligen inte att vi tog den här tiden för varandra, för det behövdes verkligen!
*
*
Igår kväll gick jag över till grannen å hälsade på, en vän som jag inte träffat på ett tag. Det var så trevligt å bara sitta å snacka, sånt hinner man ju med alldeles för sällan, å det känns kul att man faktiskt ÄR vänner fortfarande trots att vi inte bor på samma ställe osv. Nå, kul hade vi iaf, mycke att diskutera. Vi konstaterade även att motocross är en rätt meningslös sport.
*
*
Nu ska jag vänta på att Wilma vaknar så att vi kan börja packa ihop oss. Skönt att ha sånt färdigt å slippa stressa.
*
*
Anländer till Pajala på em idag, längtar faktiskt hem. Men bara lite.

Onsdag.

Ja. Ja. Ja, nu är de ju så att vi är ganska sega. Har utforskat Boden idag, först ett besök på Återvinningen, å sen på Kupan där dom idag sålde kladdkaka med grädde för 10 kr. Hur bra är inte de? Sen for vi till Nordpoolen å badade, å åkte i turborören. FAN VA KUL! :D
Sen ett besök på Pingstkyrkans second hand. Superbra.
Nu vila. Hem imorn.

Lägesrapport.

Ja, nu är de morgon här i stan. Alltid härligt när man vaknar av sig själv, det är lyx, få förunnat.
Igår hade vi en sån där rolig dag, på alla sätt. Det började med att vi sov till ca kl 9, käkade frulle i lugnt å ro, sminkade oss lite, Wilma åxå, å sen drog vi en repa på Kronans återvinning där vi fyndade stora saker. Sen satte vi oss i bilen och åkte till Öjebyns återvinning. OMG. Vilken återvinning! Paradiset för second hand-shoppare, å så sjukt billigt så de nästan gjorde ont när jag inte kunde käpa med mig allt jag ville ha pga platsbrist! Fr.o.m. nu så ÄLSKAR jag Öjebyns återvinning.
Vi besökte även Kupan i Piteå, å de var väl sådär. Småsur personal å rätt höga priser för att vara beggade grejer. Inte allt, men vissa saker var för dyra.
Efter allt shoppande så var vi hungriga, vi bestämde oss för att besöka Paltzerian i Öjebyn, har ni varit där? Om inte, ÅK DIT! Supergod, vällagad mat, fräscha lokaler och fräsch toa. Det säger faktiskt mycket om en resturang.
Väl tillbaka i Luleå så hade Wilma en önskan, Leos Lekland. Så vi for dit, jag, Pernilla å Wilma! Jag å Pernilla trodde faktiskt att vi skulle ha lite tråkigt där, vi hade typ siktat in oss på att dricka kaffe å så, men WOW va roligt de var! Å vilken work out! Vi klättrade runt i leklandet i ca 1 timma, jag var helt svettig! Åkte alla rutschkanor, badade i bollhavet! Fan vilken grej! Å de bästa av allt är att det är gratis för vuxna! OM vi åker dit fler gånger! Jajjemän!
Måste säga att jag saknar resten av min familj. Min Matte å min lilla Freya-bus. Men dom har de bra, de vet jag. Freya har t.ex. fått vara hos mommo igår medan Matte kom hit till Luleå för att kolla hockey, Luleå - AIK. Aik vann inte, men dom förlorade bara med 0 - 1. De kunde varit värre.
Idag ska vi åka till Nordpoolen. Ska bara vänta på att resten vaknat å käkat frukost, sen drar vi. De ska bli superskoj!
Nu ska JAG äta frukost.

Yoga??

Yoga har vi här. Jag, Wilma å Robert kan gå upp i brygga, Pernilla kunde åxå, men hon gnällde rätt mycket medans. Robert visade även att han kan gå upp i brygga åt motsatt håll. Jag fick tyvär inte med det på bild. MEN, lite övningar lyckades jag fånga.


Pernilla coachar Robert.


Wilma är bäst!


Lilla fröken Johansson hittade sin plats i skåpet hemma för nån dag sen. Hon är dock inte med på mina å Wilmas äventyr denna gång, utan hemma med pappa i hemmets lugna vrå.

Nu skall här återgås till att kolla in fajten om vem som är mest vig. Wilma vinner med hästlängder, men det är kul att se resten försöka. Dom är trotsallt duktiga.


Luleå

Nu är vi i Luleå. Hos Pernilla. Min syster. (se bild nedan) Nej vadå, lägger jag OFTA in bilder på min syster? Hm. Nejdå.


Pernilla. Hehe.



Römppäviikko

Sitter å är asocial, skönt. Lite värk i benen fortfarande, fan. Hade lätt tagit en promp annars. Iofs så är jag hyffsat seg, borde kanske sova istället?

Många ska ut idag, om jag fattat rätt? Jag ids då inte. Känns bättre att stanna hemma å mysa istället.

Puss å kram


Barbro Fembro.

En störtskön bild som jag STAL från en störtskön kille, mr J.
Bilden föreställer Bror å min älskling Desiré. Snacka om att fånga ett ögonblick, å visst ser ni hur söt Desiré är? *tihi, fniss*


Semester

Jag har fått en ny radio, en vit, himla snygg är den. Jag ska fota å lägga ut här. Sen.

Jag hade ju planer på att måla idag, kanske t.o.m. sy lite, men min käre husband to be ligger å mår obra. D.v.s. dåligt. Å då kan det vara svårt att göra nåt viktigt helt själv, du vet.

Kvällen skall spenderas till att packa mammas kappsäck, för imorgon drar jag å Wilma-Bus mot sydligare breddgrader (läs Luleå) å myser på med syster/moster Pernilla, enligt bild här nedan.



Hehe, jag gillar att lägga upp bilder på min syster, hon är liksom så gladig! Å man blir destomera gladig av henne.

Jo, just. Freya ska alltså hänga med pappsen sin i alldeles för många dagar. Med det menar jag ju såklart inte att det skullevara något dåligt för henne, nej, de är nog snarare mamman här som oroar sig för att pappan kommer vara en mera självklar favorit efter semesterdagarana i södern. Nej, så ska man inte tänka. Mamma är alltid mamma, å mamma är bäst! JAG ÄR BÄST!


Dagen efter gårdagen



Ni har väl inte missat att gå in på PajalaTV å glo?


TGIF!

Har shoppat lite. Även om second hand är de bästa som finns, så kan man inte köpa allt där. Tyvärr. Gick av en slump förbi Asterix, en frisörsalong här i samhället, å såg att hon hade rea på massa schampon, balsam å stylingprodukter, så jag shoppade lös! Schampo för 100 kr och hår-lera å spray för 50 kr/st. Billigt!

                                 

Sen då? Jo, jag har köpt färg, så i helgen så SKA jag måla. Jag måste fan få fingrarna ur nu. Har tagit ett gäng "före-bilder" på alla mina utsatta objekt, så jag smäller upp allt sen när de är klart!

Sen då..? Jo, overallen som jag vann på Tradera, den var helt okej för 126 kr. Nån fläck här och där, men det visste jag ju om så de var inge nytt. Har dock inte provat den på fröken Johansson än, så vi får se om den passar. Hoppas.

Idag ska jag dra med min Desiré på thairestaurang, mys-pys. En öl ska hon åxå få, de är hon värd. :D

Freya sitter å käkar macka, eller, vi hade inge bröd hemma så hon fick nöja sig med korvbröd. De gick ner mycke bättre än vanligt mjukbröd... Hon har iaf kommit på att man ska äta smöret först utifall att man inte orkar allt.


Tradera-junkie

Traderar som fan, här skall det säljas bort onödiga prylar! Hejja, hejja!

RSS 2.0