En jävla massa gnäll.

Jahapp. Då satt man här igen. Denna gången utan nåt vettigt att komma med. Har nog ina som hellst åsikter idag. Så känns de iaf. Vi har vart på kalas. Min lilla lillebror Jakob fyllde 9 år idag, så han hade ett litet get-together med sina polers. Jag kirrade tårta till gänget, samt en liten treasure-hunt. De verkade iaf uppskattat. En massa svullande av sockerhöga, glada barn. Synd att man inte har nån ork till sånt egentligen. Känner mig helt slut, absolut tom, nollställd, bortdomnad, ja you name it. De är inge kul längre. I början var de jobbigt, sen vande man sig, nu känner man sig mest lobotomerad å totalt obrydd i de mesta. Ska de va så? Isåfall, "Yey, va kul å vara mamma å mammaledig". Jag måste vart aspackad när jag skrev under på att de var SÅ HÄR de skulle bli. Hoppas de börjar flyta på bättre sen.

Imorn går mina Tradera-auktioner ut. Helt ärligt så kunde jag inte bry mig mindre. Valde nog fel tidpunkt att engagera mig i dedär säljandet, iaf nu senaste svängen. Innan har de varit roligt, lite företagsamt sådär. Nu däremot, hoff, känns de inte riktigt värt de, om jag säger så. Skönt att bli av med grejer, såklart, men. Ja.

Har just hällt upp en kopp te, de står å aklimatiserar sig i sovrummet. TV:n står på, Matte nynnar AIK-trubaduren för Freya i hopp om att hon ska ge upp å slockna. Freya är envis, så jag tippar på att hon totalvägrar. Hon brukar göra de. De brukar sluta i att jag får amma henne tills hon somnar, å den proceduren får man upprepa femtioelva gånger. Så känns de iaf. Men, de ska väl kännas att man lever? Hon sover M.A.O. skitdåligt. Det betyder att även mamma sover skitdåligt, å de resulterar i sin tur i att mamma börjar likna en zombie mer å mer för varje dag som går. Inte så snyggt. Fast de är iofs skit samma, är inte så brydd i om jag ser trött å sliten ut, de värsta är hur de känns på insidan. Myycke mindre snyggt.

Imorn äre väl även 1:a advent. Who gives a shit? Enda anledningen till att jag skulle kunna tänka mig att pynta, de är för Wilma's skull. Just nu känns de inte aktuellt, även om jag vill av hela mitt hjärta, så ORKAR jag inte. Hur schysst är de, kan man kanske tycka? "Stackars barn som inte får nån julstämning i hemmet".  Det är inte synd om Wilma, för röda gardiner å ljus i fönstrena är bara saker. Hon vet även att mamma är trött, å förhoppningsvis så vet hon att julen kommer trots att vi inte lagt ner en halvårslön på pynt, som vissa verkar tycka är viktigt.

Jag tar dedär sen.

Nu ska jag gå å dricka min aklimatiserade te å försöka torka bort gruset i ögonen för att överleva ännu en vaken natt. Jag ska även fortsätta vara surig å gnällig över mitt tillfälliga tillstånd, för de tycker jag att jag har rätt att vara. Alla dumma kommentarer i stil med "de går över" undanbedes vänligen men bestämt. Jag har varit med om detta förr, å sånt här glömmer man visserligen alltmed tiden när barnet växer, men när barn nr 2 kommer, å liknande upplevelser infinner sig, då minns man allt igen precis som om de vore igår.

Ikea, rik som ett troll!

Idag skådades IKEA, där de bjöds på köttbullar storlek "mellan" av min kära mormor. Jag lämnade IKEA med lika mycket pengar som jag kom dit med. Bra gjort. Sen var det Skopunkten på listan, jag vart snål, så de vart inge klirr i deras kassa heller. Sen Rusta, var min kära mormor insisterade på att köpa lite godis å dricka när vi var på semester (läs verklighetsflykt). Jag var fortfarande lika "rik", alltså. Sen ICA Maxi, även här hoppar mormor fram med plånkan när jag känner för att shoppa lös på billiga bananer à 12,90 kr/kg. Sen, i Kuivakangas på deras superba Återvinning, så hittar jag en citrongul tekanna, ett gult litet fat, 2 "Monchichi"-apor å en svarvad trä-"burk" (?!) med lock som jag ska måla om. Allt detta för ynka 30 kr. Så de känns lite som att jag "kokade soppa på en spik". Mormor Elsa är guld, å jag tackade henne mer än tusen gånger för allt, å för att vi kunde rymma iväg sådär helt impulsivt bara jag å hon, å så Freya-skrutt såklart. Jag kände mig nästan liten igen.

Söndag.

Igår var vi till Luleå å handlade mat, väldans trevligt! Han dessutom en sväng på Rädda Barnens second hand, å den kan jag rekommendera, mycke bra å billig butik! Dessutom så träffade vi mina 2 syskon å deras respektive, mycke trevligt. De vart ju som mest en "handla-mat-resa" vi åkte på, så vi hann ju inte umgås sådär jättelänge, men jag tar nog småflickorna å sticker ner nån helg här framöver å bara myser med moster Pernilla å morbror Ola.

Just nu sitter jag å slänger ut auktioner på Tradera, var som ett tag sen nu, men jag har inte haft nån lust alls. Nu sitter jag iaf inte med en bebis i famnen som jag vanligtvis brukar göra, så de känns ju nästan lite lyxigt! :P

Idag har vi hälsat på min mamma 2 ggr. Första gången lämnade vi av Wilma där, å andra gången tänkte vi hämta henne, men hon ville stanna längre, så vi fick åka utan henne. :) Dom har bl.a. bakat pepparkakor i mängder, samt varit ute å rastat geten Doris.

Imorn är de måndag igen.

Znark.

Trött i ögat är jag. Eller egentligen i båda ögonen. Ska strax gå å lägga mig i sängen, måste borsta tänderna först, bara. Imorgon Luleå å lite mat-handling. Najs. Gonatten.

Sån där längtar efter folk, projekt å renlighet.

Halsen gav upp igår, vete fan vad som egentligen hände, men nu verkar allt vara okej igen, något sånär iaf. Imorse lät jag som en 15 årig snubbe mitt i målbrottet som dessutom rökt på av de ena och de andra, å på de tagit sig en stänkare typ whiskey. Aah, precis, förjävligt. Fast man ska inte klaga, för hellre de än att bli sjuk, få feber å hela den biten.

Sitter å funderar på julklappar till mina barn. Freya är väl kanske inte lika kräsen som Wilma är, å de är ju en himla tur. Ska kanske ut å spana runt lite idag om jag orkar. Får se.

Längtar till julen, vi åker ju söderut då, den 21:a eller 22:a skulle vi åka, minns inte riktigt vilken dag.. Skönt med en paus från vardagen, å så himla kul att träffa Matte's familj igen, tycker så himla bra om alla där borta. Jag har haft tur, de må jag säga.

Annars är de väl vardag här.. Kanske åker till min mor å käkar köttsoppa till lunch, hon hade kokat igår. DET är däremot vardagslyx, liksom att jag fått sova heela natten!

Okej, när man har bebis å ammar så måste man ju vakna hur som hellst, men jämfört med andra nätter den senaste tiden, så har förra natten varit LYX! Freya har vaknat ett par gånger för att äta, nån enstaka gång för att böka å fisa lite, så nu kan jag inte klaga alls! :) Hon kanske kände att morsan var lite ranglig?

Fröken Wilma har f.ö. redan börjar fejka sjukdomar för att slippa "skolan". Är inte 6 år liite för tidigt?? Tur att man var likadan själv för inte så herrans många år sen, man kan ju knepen, så stackars Wilma kommer inte att få de lätt. :)

Sjukt sugen på nåt slags projekt är jag åxå, har några ideer, men de måste planeras mera, inhandlas lite saker, tvinga Matte att bygga lite grejer. Sen ska de städas här åxå. Speciellt Wilma's rum, där ska de städas, rensas å framförallt SLÄNGAS grejer! Skönt ska de bli.

Ska bortsätta dagdrömma lite nu.

Tand-data-boob-anfall.

Har sponsrat FTV (Folktandvården) idag igen. Bara 3 besök kvar, så ska allt vara fixat. Hoff, ångestfyllt, dedär stället, dom tar alla mina miljoner... Tur man tjänar lite på Tradera, haha!

Ska packa 2 paket som ska skickas idag. Borde lägga ut lite nya auktioner, men jag har liksom inte orkat. Rätt skönt å kunna sitta själv vid datorn isf, å inte som nu tex, med en bebis i famnen, skrivandes med en hand. Har man tur så ska de ätas från vä-boob, då får man ju iaf skriva med hö-handen, för att bara ha vä-hand att tillgå när man ska skriva tar lääänge. :) Man skulle behöva vinna sisådär 100.000 kr, de hade nog täckt de mesta för ett tag, skönt. :)

Hoppas jag hinner träffa Pamela idag åxå, de är värt massor!

Måste nog sluta, jag får kramp i halva ryggen.

AIK.

Kollade fotboll igår, Svenska Cupen. AIK-IFK Göteborg. AIK vann, såklart. Det var mycket spännande, mer än så behöver man inte säga.

Funderar mycke kring framtiden, jag vet inte varför, men de känns som att tiden går för sakta, även om jag vet att den går alldeles för fort. Vad ska man egentligen hitta på då? Finns de nån framtid här i Pajala? Måste vi flytta? Hur ska de gå med allt? Inte för att jag är orolig eller så, faktiskt inte, men man vill ju som veta. Jag vill kunna planera. Jo, jag är lite av ett kontrollfreak, de är ju sant, men vafan. Nåt måste man ju få roa sig med.

Jag skulle gärna vilja starta eget, å jag har några idèer, alldeles för många egentligen. MEN, man får se vad de blir av allt, kanske en vacker dag. :)

Imorgon är de vardag igen, Wilma kommer hem efter en helg med farsdagsfirande å fammo-påhälsning, så hon är säkert nöjd. :) Har saknat henne, men de är viktigt att hon får vara med sin pappa å fammo åxå, det är tyvär inte alla förunnat. Sen så kommer ju min lillasyster hit åxå, från Luleå. Hon är ledig några dagar, så då skulle hon passa på. Så himla synd att vi ses så sällan.

Min lillebror är ju dock här lite oftare, å det är så mysigt att ha honom här. Låter kanske konstigt, men jag gillar mina syskon, å de känns som så hemtrevligt på nå sätt.

Har ju föresten åxå firat farsdag idag. Först kom min pappa, Ola å Emelie hit till oss å åt smörgåstårta å drack kaffe. Vi tjattrade på ett tag tills dom skulle åka, då passade jag, Matte å Freya på att åka till min mamma som hade bakat gräddtårta, dagen till ära. Där var även min morfar, så vi grattade honom åxå på farsdag.

Funderar på en tripp till Övertorneå/Haparanda nu i veckan när lillasyster kommer, får se hur de blir. :)

Nä, nu är klockan för mycket, vi måste sova, hoppas åxå Freya är på sov-humör idag.

Fredag.

Har först njutit av idol, jag å Freya, trevligt som vanligt. Förätit mig tillfälligt på brända mandlar, de går över. :) Sen har jag lyssnat till bastukörens toner, mycke vackert, de åxå. Inväntar min fina sambo and the animal. Gonatt.

Happy Birthday, Oryx the dog!

Har postat paket idag. 3 stycken, märkte nu att jag måste posta 3 till. Hoff. Jag är dessutom smäck-mätt. Å trött. Inge skoj. Oryx fyller 1 år idag, han har fått ett tuggben å så har jag matat honom med korv. *han gilla*

Nu ska jag gå å slappa, de har nämligen vart alldeles för lite slappa för mig den senaste tiden, tycker jag.

RSS 2.0