Fattigt värre.

Har sponsrat folktandvården idag, igen. Har dock ENDAST 4 besök kvar där, sen ska jag vara klar, å alla hål borta! Sen hoppas jag verkligen att jag aldrig mer behöver besöka FTV! Blä, å fyfan va surt att alla "extra" pengar ska behöva gå dit, man kan som inte unna sig nåt förän de är klart. För de är ju inte billigt, direkt.

Nu funderar jag på att dra en vända på byn me Freya i vagnen, så hon får lite frisk luft. Matte å de stora barnen är i isladan å åker skriller. Jag fick inte följa med, men jag sa åt honom att han kunde låna ett par skriller åt mig om de skulle va nån där som hade tillgång till förrådet. Hoppas. Jag vill ju åxå. Man kanske skulle satsa på en karriär inom hockey, menar, än kan de väl inte vara för sent?! :) Kanske ska vara till Kupan å kolla om dom skulle ha nå skriller till mig? Då har man ju liksom, slipper låna.. Hm, bra idèe!

Har 3 Traderapaket att packa å skicka iväg, affärerna går inte sådär jättebra, faktiskt. Lite trist men, va ska man göra? Skönt å bli av med saker iaf, fast iofs så har jag shoppat endel där, jag åxå. Mina brudar behöver faktiskt kläder. Freya har fått ett gäng bodysar, för hon behöver verkligen de, å de är inte så farligt dyrt jämfört me ordinariepris i affären. Kanske ska kolla de åxå på kupan?

Nä, nu måste jag ut innan jag möglar fast här!

Veckan som gått.

Har hänt lite grejer de senaste dagarna, nu inge banbrytande grejer, men eftersom att jag är mammaledig så räknas typ ALLT in. :)

Jag har tex. hittat en superbra vinterjacka som jag fick köpa beggat av en vän, THANX! Å så har jag fyndat en overall till Freya till nästa vinter, en blå Reima tec version typ NY för endast 25 kr, kan de bli bättre? Dessutom en camo-grön/gul/brun Didrikson-jacka till Wilma för typ 30 kr. Svårt att hitta täckbyxor, bara. De lönar sig att vara snål, haha! De var lite shopping, de...

Har skickat iväg de mesta som jag sålt på tradera senaste vändan, skönt, så nu funderar jag på att fota lite mer grejer å lägga upp, för här tar de minsann aldrig slut på grejer! Har massa kläder kvar, å som sagt så har Freya börjat växa ur de mesta i storlek 62, å snart även 68, så de är bara å göra sig av med grejerna för att få mera plats för de nya. :)

Har fortfarande inte lyckats få tid till att sy, känns lite trist, men vad ska man göra? Finns ju verkligen massa annat som går före. Just nu skulle jag väl egentligen behöva gå ner å kirra nån slags frulle, för jag är faktiskt hungrig. Dock inte så sugen, konstigt nog.

Längtar till julen i massor. Vi ska bege oss söderut bara dagarna före jul för att tillslut parkera i Nynäshamn. Ska bli kul att komma bort å träffa alla där nere igen, å de blir ju första gången Freya får träffa alla där, förutom Farmor Maine som hon träffat när hon bara var 1 månad gammal, men när vi kommer ner så är hon ju nästan 6 månader, så de är ju en rätt stor skillnad. :) Ska bli trevligt, hur som hellst. Wilma var dock orolig över att vi skulle missa julen eftersom de inte finns nån snö där nere, jag förklarade att de kan vara jul fast de är "sommar" ute åxå, som i Spanien (där var hon varit en gång på vintern) där är de ju aldrig snö, fast dom har jul å "vinter" iaf. Ja menvisst, helt logiskt. Inte.

Ska försöka hitta på nå vettigt nu, inte sitta å glo här alltför länge. :)

Rad-hus.

Dagen började soft, Wilma kände för att vara ledig från skolan. Inte mig emot, så starten på dagen vart lagom lugnt/lagom stressig. Inte stressig alls egentligen. Man SKA inte stressa. Då kan man få ont i magen. Jag lever inte som jag lär, för jag brukar stressa som fan. Inte så bra, kanske.

Vi klädde på oss i lugn å ro, gick till fiket å drog lite sallad å smaskiga kakor, sen vidare till Kupan där Wilma fyndade en stor gul plast-anka som egentligen var en kälke/pulka av nå slag. Jävligt ful, men vafan, jag är ju inte speciellt snygg själv heller. :)

Sen öppnis med vuxenprat, fika å sång å sånt. Sen förbi Heli på färgaffärn för att låna färgkarta, vill måla köket, men är osäker på kulör. Hoff. Egentligen skulle man flytta. Till ett eget hus. Hade vart myyycke trevligare, men man får se. Frågan är ju om man vill stanna här? Iofs så kan man ju stanna ett tag, hittills har man ju överlevt rätt bra.

Vilken färg ska jag måla i köket?

Sen vill jag sy, oh, så skoj de hade varit. Ska nog börja i liten skala med en mössa eller kanske byxor eller nåt. Ingenting föör avancerat. ja, så får de bli. En vacker dag. :)

Nu har man just käkat middag, var inte speciellt hungrig, men av nån konstig anledning så vart jag de efter maten. Märkligt. Måste vara hormonellt.

Nä, nu ska jag sluta rada upp grejer, blir bara trååååkkiiggt. Joost.

Vikt. Å karaktär. Å höns.

Efter att man fött barn så står man oftast med ett gäng extrakilon som men kanske inte riktigt tänkt på den dagen då plusset på stickan visade sig extra tydligt. Nu skiter ju jag i att man går upp i vikt när man är gravid, de är ju sååå värt de, å sen blir de ju ofta vad man gör de till. Käkar man massa godis, så kan de hända att man lägger på sig mer än man annars skulle gjort, men så är de ju vanligtvis åxå, även om man inte är gravid. Hur som hellst, så har jag tappat mina gravkilon efter Freya vilket känns så jävla skönt, jag har dessutom tappat liiite till, så nu ligger jag under mitt personliga delmål. Det var jävligt skönt att ställa sig på vågen imorse, m.a.o. Hoppas detta fenomen (viktnedgången, alltså) fortsätter ett tag till. Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa den på traven! :)

Funderar på om man skulle dra sig ut nåt. Tänkte hälsa på gravvo-J som vart gravid alldeles för länge. Undrar om man skulle kunna locka ut bebisen på nå sätt? Kan ju prova snacka lite med honom/henne, funkar inte de, så då vete fan... De bästa med att umgås med gravida, de är att många av dom gillar fika, då måste man ju liksom ställa upp å fika med dom, fast man kanske egentligen inte vill. :) Säger vi. :) Dålig karaktär? Nej då, jag är snäll bara. :)

Ringde min mamma idag för å kolla statusen, hon var rätt arg, irriterad. Känns skönt att de inte ALLTID är jag som blir sur å irriterad på saker. Nog för att hon hade goda skäl, å hade jag vart på "de" humöret så hade nog hennes irritation smittat av sig, men idag är jag en hönshjärna, så jag hänger inte alltid med.

Tradera

De är så lustigt, ibland hittar man grejer hemma som man tänker att "wow, den här ska jag fan sätta ut på tradera å bli rik å köpa mig en swimmingpool", man sätter ut dyrgripen, väntar tills auktionen gått ut å så var den nån "annmargaret" som vann den för typ 7 kr. De är ju inte direkt nån summa att köpa swimminpool för, eller hur?! Grymt besviken blir man. Nå, hur som hellst, en sak mindre hemma, å 7 kr mer i fickan. :) Sen, kan man rensa, hitta nån gammal kofta som man verkligen aldrig använder, å heller aldrig riktigt har gillat, tänk "mja, man kan ju alltid pröva sälja, ingen större förlust om den går för bara 7 kr". Å då minsann är "annmargaret" framme å ska minsann ha den där noppriga gamla koftan till varje pris! De slutade alltså med att KOFTAN blev en dyrgrip! Man upphör aldrig att förvånas. Men, de är bra att mitt skräp kan bli nån annans skatt. Har så mycke skit här hemma, speciellt i klädväg, som jag egentligen borde lägga ut till försäljning. Lite babykläder som Freya vuxit ur t.ex. Min lilla-lilla tjej. En dag ska hon åxå bli stor å sluta vara söt, börja lukta illa å torka snor i tröjärmen. Å, va jag älskar mina barn!

Tjoosdeiiij.

Kom ihåg öppnis idag. Bra gjort, å de var skönt med miljöombyte, jajjemän. :) Väntar påatt kakan i ugnen ska bli klar, de börjar dofta gott! Vann 2 auktioner på Tradera igår, från samma säljare, å jag fick tossor å vantar av märket Lindberg till ett sjukt bra pris, så jag tror säljaren blev lite sur, för hon samfraktade inte grejerna! :) Haha, inte lätt alla gånger. Men jag är nöjd iaf, synd för henne bara. Nu kolla kakan!

Veckans första dag...

...har jag suttit bort förmiddagen på. Men de var trevligt. :) Nu hämta min stora fröken från skolan. Har saknat henne, hon är ju så underbar. Kärlek i massor! :D


Lördags-dag-idag.

När man går å är mammaledig så är de flesta dagarna rätt lika varandra, m.a.o. så märks de inte att de är helg på samma sätt som innan, då man hade saker att göra på veckorna. Nu är skillnaden den att affärerna stänger tidigare, å ungarna röjer järnet hela dagarna. Fast de gör inte så mycke. De är rätt skönt att vara många i huset, att vara bara jag å Freya kan ibland kännas lite trist, speciellt när man är sugen på att föra nån slags diskussion. Freya är visserligen tjej, å så småningom kommer hon nog att tjattra så öronen blöder, men 3 månader in på livet så är man inte så pratsjuk ännu. De kanske är tur. However. Massa saker som borde göras, dammsuga t.ex. Hur kul är de då? Nä, just de... Å så allt de andra som har med städning å uppfräschning att göra. Fast dammsugningen står nog högst upp på listan. Å byta sängkläder! DET kan man kalla vardagslyx! Speciellt eftersom jag nu denna gång ska byta från ett "vanligt" lakan, till ett sånt "dra-på" lakan, som verkligen sitter på plats HUR mycke man än snurrar runt i sängen. Åh, nu vart jag nästan lite peppad! Man kanske skulle kirra på engång?! F.ö. står ett besök i Erkheikki på schemat, till min farmor, Wilma's å Freya's "gammo" (=gammelfammo, för dom tröga) De ska bli trevligt. :) Annars är de väl som varje lördag inhandling av smarra, å så posta ett paket eller två. Thats it. Jo just de, solen skiner! :P

Fredag

Drog fingrarna ur, å for på spinning imorse kl 6.45. Helt friskt. Jobbigt, men skönt efteråt. Sen har jag nog legat i  sängen me Freya å myst hela dagen, de behövs ibland. :) Så sjukt härligt att vara mamma, har de 2 finaste barnen i världen! Så stolt är jag.

Torsdag förmiddag

Fört Wilma till skolan, tvingades t.o.m. att utföra lite offroad-körning me vagnen, men givetvis klarade vi av de galant. :) Tog en liiten prommis me Freya, vände hemåt rätt snabbt eftersom de är tungt att knuffa vagn i massa snö, å plogat trottoaren hade de väl inte hunnits med då. Stannade till hos Heli på affärn, drog en kaffe å snackade lite med henne, plus fröken J som åxå stannat till där med barn å hund. Trevligt. Blev dock en sen frulle p.g.a. allt rännande, men de gör inget, lättare att äta när man är hungrig. Har packat paket åxå, ska fara iväg å skicka iväg dom snart, men jag ska nog borsta tänderna först, har fastnat nå skit där som stör. Wilma har "dansträning" idag, andra gången. Hon gillade ju faktiskt de, himla bra. :) Jag själv är noll % förtjust i dans, så de måste ju komma från hennes pappa, HAHAHAHAHA!! :) Jo, just de, ja! Var på den obligatoriska efterkontrollen igår, å allt såg bra ut. Den störtsköna barnmorskan förklarade hur viktigt de var att knipa, dels så förebygger de både framfall och inkontinens, men dessutom så, som hon uttryckte det, "blir nog din karl åxå himla glad om du tränar knipmusklerna", hon var rätt snabb me att lägga till att "å du själv har nog åxå nytta av de", å så SMILE! :) De är bra att vi kan vara öppna å ärliga, "knip för att bibehålla både din egen och din partners njutning vid den sexuella akten". Mums.

Snö med storm, tack.

Ja, de är då snöstorm ute idag. Tänkte bara berätta de, utifall att nån missat de. Jag missade de INTE, för de kändes. Kallt. Förde Wilma till skolan imorse, Freya var lite småkinkig i vagnen så jag tänkte att hon kanske tyckte att vi skulle gå hem igen å äta frukost, men väl hemma så hade hon slocknat. Kul, tyckte jag, så jag svidade om till täckisar å täckjacka å begav mig mot ICA för att posta lite paket, de gick bra. Sen tänkte jag att, äh va fan, jag går en vända till. Gick förbi kyrkogården. Sen vände jag, stod inte ut längre, de blåste så jävla kallt så jag trodde seriöst att jag skulle komma hem ett par kinder fattigare. De gick bra btw, har kvar mina kinder. Nu har jag suttit här å mailat lite folk som vunnit grejer av mig på Tradera, så himla härligt att bli av me saker samtidigt som man kan tjäna lite småcash på de hela. Nu är de ju inga stora summor de handlar om, men eftersom jag är så jävla snål så räcker de bra. Nä, nu är de nog dags att kirra lite käk. Wilma försökte f.ö. nyss övertala Matte om att vi skulle käka chokladpudding till middag. Typ, "Maaatte, är inte du lite sugen på nåt goooott???!" Behöver jag säga att jag inte godkänt chokladpudding som ett av alternativen? :) Men Wilma är smart, då hoppar hon automatiskt på de svagare könet. :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0