Sanering+IKEA=sant

Nu vart det ju ett tag sen man totalt öppnade sig här i bloggen. Har sanerat Wilmas rum, det behövdes verkligen, hoff så skönt det är! Nu ska det bytas sängkläder och gardiner, samt möbleras en hel del. Dock så skulle jag först vilja inhandla nya gardinstänger till henne. Hade nog passat bäst med silverfärgade tror jag. Men, vi får se. Ett besök på IKEA hade alltså suttit fint. Plus att jag hade behövt såna säng-medar till min å Mattes säng. Nu står våra madrasser på golvet, det är lite jobbigt när de bildas en grop mellan madrasserna varje natt. Freya hamnade där förra natten å vart sådär lagom lycklig när hon inte kom bort.

Wilma kom just in å sa att det droppar ute. Kul. Jag som just tänkte gå å hämta in kläderna som hängt på tork sen igår.

Nå, vi ser ju hur det utvecklar sig. Tänkte dra med kidsen ut idag å ge dom någon slags sockershock. Låter väl som en plan?

Kamera?

Jag boooorde verkligen börja fotografera saker å lägga ut på bloggen. Hade inte de varit MYCKE roligare då?

Fredagen idag...

Har haft loppis, massa loppis, men jag hoppas att folk fortsätter att besöka oss! Vi sparar nämligen pengar till våran semester. :D

Puss ;D

TGIF!

Idag ska jag ut, så är de bara.

Sitter otåligt å väntar på att sambon ska komma hem så jag får bege mig UT! Att man ska behöva sitta inne å sura när de är så fint väder, nej, usch. Bara skorna på, så är jag klar. Ska man månne grunda med lite vatten så man inte dör? Kanske en bra idèe.

Hade jättemysigt imorse med min bebis. Vi myste i sängen, sen helt plötsligt sticker hon in sitt lilla pekfinger i min ena gigantiska näsborre å vrider om. Fick näsblod för första gången i hela mitt liv. Tack Freya. Hoppas bara att själva näsblodet, å näspetningen från bebis åxå då, var en engångsgrej. Jag har inte lust att få det fler gånger. En gång räcker.

Nästa vecka, hellst onsdag em, men mycke möjligt tisdag fm, så drar jag till Luleå. Ska pausa från vardagen ca 1 dygn å umgås med syskonen. Ser fram emot det, MYCKET!

Första officiella loppisdagen hade vi igår, fick sålt lite grejer, men hoppas på att bli av med mera. Det fylls på dagligen. Igår tex. så var min mamma förbi med ett släplass med grejer. Alltid skoj! :D Så snälla, kom å fynda grejer, de är superbilligt! Loppis SKA vara billigt. Ibland har man varit på loppisar där säljarna verkar vara ute efter att tjäna storkovan. De slutar med att det inte får sålt nåt. Loppis är billigt, annars är de inte loppis. Punkt slut.

Ikväll så kan det även hända att de blir en bastu för mig. De hade vart skönt. Egenligen borde jag joxa med tvätt å sånt, men hur kul är de? Man får ju ändå aldrig göra klart nåt så lika å skita i de.

Nu skall jag påbörja lite grundning med vatten inför ett par timmars utevistelse!

Ett sånt där vägskäl.

Alltså, jag sitter inne. Kul. Eller inte.

Har besökt AF en snabbis idag, min handläggare var inte där, men jag snackade lite med bäste Ingvar. Jag gillar honom. Han är så rakt på sak. De gillas starkt. Han hade lite tips å råd. Får se åt vilket håll det lutar, men en sak är då säker. Jag MÅSTE ha ett jobb. Håller fan på att bli knäpp av att bara gå omkring å inte göra ett skit.

Hellst av allt så skulle jag vilja ha ett praktiskt jobb. Det skulle vara kul om man fick jobba på en arbetsplats som är mera mansdominerad. Eller en arbetsplats där man får ha mycke eget ansvar. Eller nånstans där man helt enkelt får båda delarna, samtidigt som man trivs å mår bra, och får LÖN. Just nu känns det som att allt står stilla. Freya ska börja dagis nångång i augusti, vilket datum vet jag inte. Wilma börjar skolan nångång i augusti, har ingen koll på när det är heller. Det jag vet, det är att jag inte vill gå hemma mer efter det. Jag tror ju inte att det finns nå jobb åt mig, men jag har börjat fundera på praktikplats. Jag har en idee, eller två egentligen inom två heeelt olika områden. Vi får se.

Nu satte Wilma igång med att baka NEGERBOLLAR. Hoff. Jag ska dricka en liter vatten å gå å sova med Freya, vi har som inte hunnit med de riktigt än.

Jo, vi har loppis åxå.

Blubb

Nu sitter jag här å väntar på att huvudvärken ska släppa. Ja, inte från mig, men från en betydelsefull person! Vi tänkte nämligen åka på safari! Ja, de kan man väl nästan kalla ett besök i Övertorneå? Lite safari-feeling, sådär.

Freya är vaken, Wilma sover. Min rygg vill ha ihjäl mig. Jag vaknade med hicka, höll på att dö av smärtan vid varje hick. Nä, nu får jag skärpa till mig å börja promenera. De tråkiga är att jag inte kan få göra de själv/ensam. Inte på morgnarna iaf. Å Wilma tycker väl att det är sådär halv-kul att cykla med bara för att cykla. Nä, jag får ta å skärpa till mig innan ryggen säger "tack å adjö".

Vi har öppnat loppis. Ifall nån missat det.

Ett stycke Paloma hittade åxå hit.

Loppis!

Ja, nu är det bestämt. Loppisen är klar, så snälla kom å töm den!

PM10

Marknaden som är årets höjdpunkt här i byn kom å gick. Den kom, å gick alldeles för fort. Min syster har varit här å myst. Kul att få umgås med henne, tycker jag, å kul att hon vill va med mig åxå. Barnen har varit glada, sura, snälla, gnälliga, lyckliga, frågvisa och höga på socker å karusellåkande. Sista åket för Wilma såg så skoj ut så till å med jag hade kunnat tänka mig att åka. Men eftersom jag känner mig själv rätt bra, så skippade jag det. :P

Har sovit en sväng nu på em med Freya, lillaskruttan sover fortfarande. Hoppas bara att hon inte vaknar mitt i natten å röjer på i 4 timmar. Wilma kollar film, å jag har fått erbjudande om hjälp med loppisen, så den kanske kommer igång vilken dag som hellst nu! fördelarna/nackdelarna med att vara mammaledig, man HAR tiden till att göra saker, men man HAR även blivit svårt förslappad av att gå hemma, så man skjuter gärna upp saker hela tiden. :P

Men de mesta med loppisen är klart, så om man känner sig sugen så är de bara att komma å gräva!

RSS 2.0